Beermaster

Cea mai bună bere

Întreprinderea mixtă moldo-cehă „BEERMASTER” S. A. este „copilul” fabricii de bere, fondată de un producător german în 1906, la începutul sec. XX ea fiind una din primele fabrici în regiune ce producea bere după tehnologie europeană. Secretul aromei sale minunate și al deosebitei prospețimi se afla în păstrarea berii în butoi de stejar. Cele mai valoroase specii de bere se considerau pe atunci cele Cehă, Bavareză și Vieneză. În acele zile, fabrica producea anual cîte 11870 de vedre de bere, avînd 15 de lucrători.

Pînă în pezent, noi respectăm tehnologia clasică de brasaj, folosind utilaj din Germania, Republica Cehă și Belgia. Ca și acum un secol, fabricăm bere rămînînd devotați tradițiilor noastre. Darul naturii e talentul berarilor!

Trăsătura distinctă a berii noastre e că-i produsă, ca și în multele fabrici locale de bere din Cehia, în conformitate cu legea producerii berii în cantităţi mici. Noi fabricăm berea după reţeta clasică, fără utilizarea tehnologiilor de accelerare care permit a obţine produsul timp de 10-15 zile. De aceea întregul proces de producție, în dependenţă de specia berii, durează de la 28 pînă la 49 de zile. Tehnologia clasică este cea mai costisitoare, dar numai ea ne permite să obţinem o bere naturală, cu un gust tradițional. Noi nu folosim aditivi chimici, concentrate de melasă (extract de maltoză) sau OMG-urile.

Pentru noi, o bere bună este importantă în sensul că sporeşte calitatea vieții. Oamenii cărora le place, bunăoară, vinul, pîinea sau brânza, le simt gustul la fel. Acestea sunt produse perfecte pentru un antreprenor, însă nu şi pentru noi. În opinia noastră, pasiunea pentru un produs are o importanță primordială. Dacă nutriţi o pasiune pentru ceva, mai întîi de toate, acordați-i atenția cuvenită. Indiferent care ar fi obiectul pasiunii tale, las-o mereu aprinsă, pentru că întotdeauna există și alți oameni care simt la fel.